Sommaren du varma och efterlängtade, härligt att du äntligen har kommit även till oss i Sverige. Detta är verkligen en härlig tid och med över 20 grader och strålande sol har den senaste tiden varit härlig. Sommaren är också en perfekt tid att anamma den stora inredningstrenden: DIY.

För dig som har missat innebär DIY ”do it yourself” och kommer främst från USA vilket förklarar det 14899982-bunting-flagsengelska uttrycket. Översatt från engelskan betyder det alltså ”gör det själv” och rent krast handlar det om att förnya och snygga till möbler själv alternativt att man helt skapar egna detaljer, möbler eller inredning. Det är en kul trend som förhoppningsvis håller sig vid liv länge.

Det är däremot inte lika lätt att lyckas med DIY som många tror. Det krävs mycket tålamod och dessutom en hel del inspiration för att det ska bli rätt. I ett reportage från Expressens Leva och Bo har inredningsexperten Sofia Strömborg förklarat hur trenden fungerar och beskriver dessutom ett eget projekt:

– Jag och min sambo har tillverkat kuber i olika storlekar som vi sedan har staplat på varandra. Kubhyllan används som ett stort ”tittskåp” som fylls med vackra saker att titta på, mestadels prydnadsföremål och gröna växter. Favoritmöbeln är ett skåp som jag letade efter i ett halvår som jag hittade på en loppis och har målat om i grått.

Och just loppis är ju en bra sak att besöka om man vill pyssla och skapa sin egen inredning, men du behöver även ha bra verktyg för att lyckas och dessa gör du bäst i att inte köpa på loppmarknad. Då är det bättre att vända sig till specialister som vet vad bra verktyg innebär, som till exempel http://maskinspecialisten.com/.

Glöm inte heller att DIY även kan appliceras på annat än inredning, som exempelvis mode och smink. Har du till exempel testat att göra egen manikyr? Det är någonting som just nu är väldigt stort och ganska nytt i Sverige men som bara kommer att bli större. Detta har bland annat tidningen Teen Vouge skrivit om och bland annat tipsar de om just mermaid manicure. Våga testa, om det blir fel är det bara att göra om.