Därför är hemförsäkringen en trygghet

Att ha en hemförsäkring är inget krav. Men att ha en sådan försäkring är en trygghet som begränsar kostnaderna för dig om du skulle drabbas av inbrott eller en annan olycka. Du kan se på hemförsäkringen som en ekonomisk krockkudde.

Oavsett boendeform är en hemförsäkring väldigt bra att ha. Den är lika viktigt att ha när du bor i en hyresrätt som i ett hus. När olyckan är framme eller tjuven gör en påhälsning kan det stå dig dyrt om du inte har en hemförsäkring. Ett tips är att skaffa en hyresrättsförsäkring för dig och dina saker för att skydda dig mot stora ekonomiska kostnader. Det är aldrig ett tvång att ha en hemförsäkring i en hyresrätt men när du har en hemförsäkring har du begränsat kostnaderna, du kan se det som ett ekonomiskt skydd. Om du inte har en hemförsäkring är du själv ansvarig för att betala skador eller köpa nya grejer som blivit stulna. En olycka, en brand eller ett inbrott kan bli kostsamt. När du har en hemförsäkring betalar du självrisken och resten täcker försäkringen. Med en hemförsäkring kan du känna dig trygg med att du har det skydd som behövs för dig och ditt hem. Om du dessutom har en familj är de också försäkrade om de är skrivna på samma adress.

Var rätt försäkrad

När du ska teckna en hemförsäkring är det viktigt att du läser igenom villkoren för att veta vad försäkringen täcker. Du kan ofta anpassa försäkringen efter dina behov. Det är viktigt att du varken är över- eller underförsäkrad. Om du är underförsäkrad riskerar du att inte få ersättning för skador eller saker som blivit stulna. Är du överförsäkrad betalar du bara onödigt mycket pengar eftersom du inte kommer att få mer ersättning. En fördel med en hemförsäkring är att det oftast ingår en rese- och ansvarsförsäkring.