Därför bör du välja badkar

Att tvätta sig, avkoppling eller lek? Ett badkar i hemmet kan göra vardagen både roligare och enklare, och inte minst kan du lyxa till tillvaron med avslappnande spastunder.

Ett badrum är inte komplett utan en plats där du kan tvätta hela kroppen. Många använder helst duschen för att snabbt kunna tvätta av sig efter en lång dag, medan en del föredrar badkar och tar många och långa bubbelbad för att koppla av. För det finns många flerfördelar med badkar jämfört med att bara ha en dusch. Förutom att kunna få plats själv i badet rymmer de ofta också mycket annat, som till exempel kläder som behöver tvättas akut eller stora föremål som behöver sköljas av utan att vattnet skvätter ut över hela golvet i badrummet.

Roligt för barnen

Badstunderna bjuder per automatik in till mer lek och roliga stunder än vad en stund i duschen gör. I badkaren kan bubblor och badbomber göra både flera barn och många badleksaker sällskap, samtidigt som barnen blir rena och sitter stilla en stund. Med olika lekar och flytleksaker kan även det mest rastlösa barn komma till ro en stund och ta det lite lugnt. Även när det inte är dags för bad utan bara för lek är badkaret en svårslagen lekplats. Här går det att hitta på många olika typer av experiment och båtrace.

Avkoppling och egentid

Känslan av att lägga sig i ett varmt bad och bara koppla av är svårslagen en ruskig höst- eller vinterdag. Men badoljor, badsalt eller badbomber kan huden på hela kroppen få sig en riktig spastund. Dofterna kan bidra till att komma ner i varv och extra avkopplande blir det med tända ljus i ett annars helt nedsläckt badrum. Lite lugn musik i en högtalare och kanske lite snacks på ett sidobord gör vardagslyxen total. Med en badkudde bakom nacken kan du dessutom slappna av i hela kroppen och bara njuta av det varma vattnet. I ett stängt badrum där ingen annan kommer in och tjatar är det inte svårt att koppla av. Denna typ av spastund är svår att återskapa i en dusch.