Drömmen om bubblor

Drömbadrummet, hur ser det ut egentligen? Vissa skulle nog säga stilrent och funktionellt där var sak har sin plats. Andra skulle drömma sig bort till mosaikklinker, stora gröna växter och ljuslyktor. Det finns alltså en hel del vägar att välja mellan!

”Det kanske inte är förvånande att ord som ”ångbad”, ”brygga” och ”jacuzzi” i annonsen kan få upp priset över genomsnittet”, skriver Aftonbladet angående husförsäljning. Nej det är nog ganska självklart att de flesta hajar till och tittar lite extra när det står att badrummet är utrustat med ett bubbelbadkar eller en ångbastu. Lyxiga badrum där njutning och avslappning står högt på listan är nog vad många drömmer om. Ett badrum som är mer än en bas för toa och tandborstning verkar under de senaste åren ha vuxit fram och tagit form. Svenskarna vill ha både större och lyxigare badrum och gärna med spa-känsla och avslappnande bubblor. Kanske beror det på den ökade stressen som många känner i sitt arbetsliv och på hemmafronten, kanske är badrummet den nya skönhetssalongen där man i timtal får sitta och fila sina naglar, läsa inredningstidningar och lyssna på rogivande musik samtidigt som man tar hand om både kropp och själ? Hur det än må vara vill fler och fler inreda detta pånyttfödda rum och det gärna med en bra budget, med experttips och duktiga hantverkare. Under resten av inlägget kommer en hel del råd och inspirationshjälp kring badrum och badkar.

Inspiration – badkar

Vi har på bloggen hänvisar bland annat till en artikel i Expressen där du får tips och råd att hitta det bästa badkaret för just dig. Ett bra badkar är en investering eftersom det är där du kommer kunna slappna av, vila och njuta i flera år. Kanske är det just därför är extra viktigt att du väljer ett med bra storlek och som du faktiskt har provsuttit. Vare sig det har bubblor eller massage som inbyggd funktion är sedan en smaksak. Vad för material du vill ha på badkaret är dessutom en valmöjlighet att se till, samt om det ska vara inbyggt eller fristående. Vill du ha en badkarsvägg och vill du kunna duscha i badkaret? Alla dessa frågor är viktiga att tänka igenom inför eventuell renovering och köp av badrumsprodukter.

För vidare inspiration och material till dagdrömmar kan du klicka dig in här där både bubbelbadkar och dubbeldusch finns att tillgå bland petroliumfärgat kakel och ånga från bastun. För vem vill inte ha ett alldeles eget spa hemma hos sig själv?