Så ska du inreda 2021

Trämaterial i stor eller liten skala tillsammans med minimalistisk elegans är trender som kommer prägla inredningen 2021. Men även 70-tals influenser och inspiration från medelhavet kommer tillbaka. Att även sätta sin egen unika prägel på inredningen är något som kommer växa sig allt större.

Ett nytt år innebär nya heta inredningstrender. En del av trender från föregående år hänger kvar även detta år medan andra byts ut mot nya. Något som följer med från föregående år är hållbarhet, unika produkter och kvalité. Vissa av inredningstrenderna för 2021 har redan smugit sig in i hemmen under föregående år men spås under 2021 locka allt fler. Att sätta sin egen prägel på inredningen är en trend som kommer växa sig större men även att använda gamla saker som sätts samman på ett nytt sätt. Hos Decor of Sweden hittar du mängder med dekorationer att pryda väggarna med. Bland annat hittar du ramar i trä och mängder med posters och tavlor som kan ge din inredning en personlig prägel.

Några inredningstrender 2021:

  • Medelhavstrenden
  • Teddymaterial
  • 70-talet inspirerar
  • Allmoge influenser
  • Skandinavisk elegans
  • Trä
  • Färgblock

Minimalistisk elegans

Minimalistisk stil tillsammans med skandinavisk elegans är något som är trendigt under 2021. En ny trend är att inreda hemmet med ljusa och fräscha inslag där färgerna går från naturvitt och sandbeige till bruna nyanser. För att bryta av det minimalistiska används med fördel organiska former.

Trä är ett trendigt material

Trä är verkligen en stor trend för 2021 och det material som är hetast. Trä kan användas i alla rum och det kan vara både ljusa träslag och klassisk furu. Både väggar och golv, möbler och andra inredningsdetaljer kan vara i trä. Inredningstrender från 70-talet gör återtåg. Lurviga ryamattor, keramik och runda fåtöljer är några 70-tals influenser som är populärt i år. Medelhavsinfluenser tar även plats bland trenderna detta år.

Inredningstrender som inte längre är trendiga

Några av inredningstrender 2020 som åker ut är trendiga inredningsstolar i kontoret. Stolarna är väldig snygga men passar bättre runt matbordet. Satsa heller på en skrivbordsstol som är bekväm. Även de små minimalistiska skrivborden där inget ryms byts med fördel ut till något som är större och bättre. William Morris-tapeterna som inte längre är unika lirar inte riktigt med trenderna för 2021.