Så väljer du trendig inredning 2021

Naturen och hållbarhet har stort fokus i inredningstrenderna 2021. Det är även trendigt att sätta sin egen prägel på inredningen med detaljer eller möbler som sticker ut med sin form eller färg. Det går även en stark trend i att handla sin inredning på nätet.

Nytt år och nya inredningstrender. Inredningstrenden 2021 är en ombonad stil där hållbarhet är i stort fokus. Det jordnära färgerna dominerar tillsammans med naturliga material. Att sätta sin personliga prägel på inredningen är också en stark trend. Inredning tenderar att gå mot det mer personliga hållet där det är accepterat att ta ut svängarna. År 2021 är det inte bara fokus på form utan även på funktion.

Handla inredning online

Genom åren har handeln på nätet bara ökat. Det är många företag som har fått anpassa sig efter det nya köpbeteendet. Att handla inredning online har många fördelar. Du slipper trängsel och stress genom att handla på nätet. Du kan lugnt sitta i soffan och botanisera bland sortimentet. Dessutom är det oftast lättare att hitta produkter till bra priser. Hos varuhus1.se kan du hitta många olika produkter till din inredning. Det finns produkter som du kan köpa som kan sätta din personliga prägel på din inredning. De har ett stort sortiment med bra priser.

Hållbarhet är trendigt

En ny trend inom inredning är hållbarhet. Det har under de senaste åren märkts av att folk tröttnat på att följa olika trender. Fokuset har skiftat till att förändra det som redan finns i hemmet. Det finns ett behov av att få inspiration för nyskapande av redan befintliga saker. En annan viktig aspekt som kommer prägla inredningstrenden 2021 är ursprung. Det handlar om både materialets ursprung men också om den som står bakom produkten. Det tenderar även att gå mot att vilja äga färre saker och konsumera allt mindre. Klimatfrågan är en bidragande orsak till detta. Det finns en ökad medvetenhet hos konsumenter kring hållbarhet. Det blir också allt mer trendigt att vilja vara med i designprocessen som att själv bestämma form och material på olika saker. Att helt enkelt skapa sitt eget istället för att fokusera på populära varumärken.

Naturen träder in

Under 2021 kommer obehandlade material som trä och sten fortsätta vara populärt. Tänk dig att golv och vägg i ett trämaterial ger känslan av att sitta ihop. Tillsammans ger det ett harmoniskt och snyggt intryck. Detta balanseras helst upp med produkter som är eleganta. Inredningsstilen 2021 går mer mot att vara avskalad och elegant. Skala bort onödiga saker och håll det enkelt. Prioritera det som är viktigt och värdefullt för dig. Nyanser i naturliga färger är något som kommer dominera 2021. Det finns även på modet 2021 att bli omgiven av naturen, en känsla av att vara ute inomhus. För att få det tänk dig mer strukturerat odlande med en genomtänkt design.

Trendig inredning 2021

  • Influenser från 1970-talet
  • Inspiration från naturen
  • Beigefärgat tillsammans med naturfärgat
  • Trädetaljer
  • Speglar
  • Runda former
  • Grafiskt och strama linjer
  • Avskalat och rustikt
  • Marina färger och former
  • Grått