Smarta hacks inför flytten

Ska du flytta? Här är några enkla flytthacks som kommer göra flytten smidigare än du någonsin skulle kunnat tro.

När det är dags att flytta från en bostad till en annan så är det mycket att tänka på, både packning och bokning av flyttstäd till exempel. Så att ha en tydlig plan för hur man ska gå tillväga med allt är viktigt för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Som tur är finns några smarta flytthacks att använda sig av – och dessa kommer förenkla flytten väldigt mycket.

Så flyttar du smidigare

En flytt är ofta kaosartad och många saker genomförs i sista minuten. Men ett tips är att följa denna lista, inspirerad från Veckorevyns lista med samma ämne, när du ska flytta så kommer det hela gå så mycket enklare:

  1. Börja med att packa en övernattningsväska – många saker försvinner när det packas ned i lådor och det är inte alltid lätt att hålla stenkoll på vart man lagt alla sina saker, så packa en övernattningsväska med det viktigaste såsom tandborste, linser, ombyte, smink och det du behöver för att kunna klara av en morgondag i flyttröra i nya hemmet.
  2. Skapa en ”öppna denna låda först-låda” – ta en flyttlåda där du lägger allt viktigt du vill få fram snabbt i nya bostaden såsom toapapper, mobilladdare, handduk och duschgrejer eller liknande, du prioriterar själv vad som är viktigast för dig!
  3. Få koll på sladdarna med foto – har du många teknikprylar hemma eller bara en tv? Se till att fota hur det ser ut när tekniken är inkopplad så kommer uppmonteringen i nya hemmet gå så mycket enklare.
  4. Rensa bort och kasta – vid en flytt kommer du se alla dina saker, på både gott och onte så passa på att rensa ur och kasta alla prylar, plagg och grejer som du inte längre har användning för innan du lassar in dem i nya hemmet för det är väldigt lätt att de bara kommer stå och samla damm.
  5. Skriv en to-do-lista – det låter kanske basic, men ack så smart och skönt det är att ha en lista att bocka av. Skriv allt som behöver göras innan, under och efter flytten och bocka av listan varefter flytten fortskrider, då kommer du slippa känslan av att du glömt något, såsom att säga elavtalet, byta hemförsäkring eller liknande plus att du får en tydligare helhetsbild av projektet!