Snygga lampor och trender

Inredningstrenderna år 2019 är enklare att sammanfatta än vanligt. Ett skäl till det är förmodligen att miljömedvetenheten gör sig påmind även i inredningstrenderna. Om du köper second hand till ditt hem 2019 är du helt rätt ute, men det finns såklart några andra saker att ha koll på också. Till exempel snygga lampor.

Det är aldrig helt enkelt att hänga med i de allra senaste trenderna men 2019 kan vara annorlunda. Second hand fortsätter att vara trendigt, vilket gör det billigare att ha ett moderiktigt inrett hem. Många av årets trender handlar dessutom om relativt små detaljer som är enkla att förändra. Sammanfattningsvis är de största inredningstrenderna 2019 kontraster, second hand, torkade blommor, trä och brända färgtoner.

Framhäv kontrasterna med lampor

lamporEn av de största inredningstrenderna 2019 är alltså kontraster. Att just kontraster, brytningspunkterna mellan ljusa och mörkare färger, är en av årets största trender är ett av skälen till att du med ganska små medel kan få ditt hem att se trendriktigt ut det här året. Det kan räcka med att flytta om möbler och dekorationer du redan har för att framhäva skillnaderna mellan dem. Ett sätt att framhäva kontraster som är värt att nämna specifikt är att jobba med belysning. Till exempel: inred med belysning, som en Herstal lampa och placera den på ett sätt som markerar skillnaden i färgton mellan två ytor. Om du har pengar att spendera kan det vara värt att fundera på att dekorera något rum med en fondtapet.

Andrahand kan inte gå fel

Miljöaspekten fortsätter att bli allt viktigare på alla områden i våra vardagsliv och detta speglar förstås av sig också på inredningstrenderna. Tur då att det är lätt att hitta både möbler och dekorationer som passar väl in på 2019 års övriga stora inredningstrender som vi nämnde ovan. Trä och brända färgtoner är till exempel enkla att hitta på second hand. Och även om en tur ut i second hand-djungeln inte skulle leda till att du hittar precis ditt drömbord i trä så finns alltid möjligheten att modifiera dina inköp på olika sätt. Om du till exempel hittar ett sidobord i björk så är det relativt enkelt att slipa till och förändra färgtonen på det med bets eller olja för att få en mer bränd look.

Torka blommor kan du göra själv

När det gäller torkade blommor så finns de förstås att köpa i välsorterade inrednings- och blomaffärer. Ett roligare och mer personligt sätt är förstås att ta årstiden i akt när den tillåter och plocka blommor själv under sommaren. Det är inte alls svårt att torka och binda upp dem i egna personliga kombinationer.

Med ovanstående i åtanke kan du sätta igång och planera trendriktiga förändringar i ditt hem. Glöm inte bort att det blir roligare om du sätter en personlig prägel på alla trender. Kombinera dem på personliga sätt och med hänsyn till hur din inredning redan ser ut. Det allra trendigaste i nio fall av tio är att ha ett unikt hem och hur du gör ditt hem unikt vet bara du.